Van der Sande architecten

Joost van der Sande architect

Het vertrekpunt van Joost van der Sande is altijd dat jij prettig woont en dat het ontwerp volledig past in de omgeving waar de woning staat. Al sinds jaar en dag komen mensen uit het hele land naar Bladel om hun thuis door Joost van der Sande te laten ontwerpen. Goed luisteren is altijd de basis voor een goed ontwerp. En natuurlijk maakt Van der Sande architectuur altijd optimaal gebruik van alle elementen die een woonlocatie te bieden heeft. Joost van der Sande sleepte verschillende prijzen en nominaties in de wacht met zijn bijzondere architectuur waaronder 1e prijs Tradepark T58 Tilburg, nominaties voor diverse categorieën voor de Welstandsprijs Noord-Brabant en de Welstandsprijs Noord-Brabant.
Zelf noemt Joost van der Sande zijn woonconcepten een milde vorm van eigentijds modernisme met aandacht voor de wensen van de gebruikers. In deze vrije manier van ontwikkelen ben jij als koper een belangrijke schakel. Samen met de architect kom je tot een plan dat volledig aansluit bij het concept en je droomhuis.

Van der Sande architectuur ontwerpt en realiseert bijzondere villa’s.

Interieur en exterieur met elkaar verbinden door het creëren van mooie zichtlijnen en vlakverdelingen, rekening houdend met de zon door de situering op het kavel. Ruimte maken, ruimte laten. Stilstaan bij en genieten van het licht gedurende de dag tijdens de steeds wisselende seizoenen. En daarbij is Joost altijd gefocust op de ‘menselijke maat’ oftewel houdt hij rekening met de afmetingen en dimensies van bewoners bij relevante maatvoering van ruimten in het ontwerp. Dat lijkt vanzelfsprekend maar veel ontwerpers laten zich helaas vaak leiden door de beschikbare ruimte dan haar nieuwe gebruikers. Joost van der Sande: “een huis moeten 100% passen in alle opzichten. Uiteindelijk gaat het erom hoe je de dag wilt beleven, hoe wil je leven.”

Liefde voor architectuur

Zijn liefde voor architectuur is besmettelijk. Joost van der Sande neemt je mee op een architectuurreis en wil je graag laten zien hoe bijzonder architectuur is. Zijn kennis en enthousiasme gebruikt hij om voor jou het ideale huis te ontwerpen zodat jij fijn kunt thuiskomen. Zijn uitgangspunt is altijd: Hoe wil je leven?

Naast het winnen van de welstandsprijs Noord Brabant (beste plan van het jaar 2003) heeft Joost vele andere prijzen en nominaties ontvangen voor zijn ontwerpen. Joost kijkt verder dan het eerste plaatje. Van der Sande architecten verwerkt alle wensen, hoe klein dan ook, in zijn ontwerpen.

Enkele projecten Van der Sande architecten

Inspiratie & droombeelden Joost van der Sande

Dat de Nieuwe Wildernis Hapert een zeer inspirerende omgeving is voor de architect moge duidelijk zijn, maar altijd een uitdaging om dat optimaal te combineren met de eisen en wensen van opdrachtgevers die kiezen voor een dergelijke omgeving. Goed luisteren vormt de basis voor een succesvol ontwerp om gezamenlijk met opdrachtgevers tot het meest optimale ontwerp komen. Vanzelfsprekend staat duurzaam bouwen centraal in alle ontwerpen door toepassing van duurzame materialen, maar ook door het tijdloze karakter van het ontwerp. 

Inspiratie heeft vele bronnen. Hierbij een korte impressie met verschillende beelden die Joost van der Sande inspireren als architect.